Stand van zaken ontwikkeling Mercator

Achter de schermen werken Wilma Wonen en Green Real Estate hard aan de ontwikkeling van plan Mercator. In dit nieuwsbericht nemen wij je mee in de huidige stand van zaken.

Q: Wat is de voortgang van het project?
A:
Green Real Estate en Wilma Wonen hebben in gesprekken met gemeente Haarlemmermeer aangegeven meer tijd nodig te hebben voor de ontwikkeling van Mercator. Om het project zorgvuldig, rendabel – en ook betaalbaar voor toekomstige bewoners – te kunnen realiseren zijn aanpassingen in het plan noodzakelijk.

Q: Klopt het dat het project niet doorgaat ivm de veranderde marktomstandigheden?
A: 
De onzekere macro-economische en geopolitieke omstandigheden in combinatie met de gestegen bouwkosten maken het huidige plan niet haalbaar. De ontwikkelaars onderzoeken nu welke aanpassingen nodig zijn om Mercator te kunnen realiseren op basis van een haalbaar plan.

Q: Wat zijn de afspraken en planning voor het project?
A:
De ontwikkelaars hebben de uitdrukkelijke ambitie om samen met de gemeente tot een haalbaar plan te komen. Met de gemeente moet besproken worden of de beoogde aanpassingen passen bij de plannen voor De Nieuwe Kom en kwaliteitseisen. Voor de zomer presenteren Green Real Estate en Wilma Wonen een plan van aanpak bij de gemeente met daarin een planning.

Vragen?
Heb je een vraag? Misschien staat het antwoord op jouw vraag bij de veelgestelde vragen op de website. Staat het antwoord hier niet tussen, dan kan je ons mailen via mercator@wilmawonen.nl. Je kunt je vraag ook stellen via de website of via jouw persoonlijke account.