social sofa nieuw-vennep

Social Sofa op de toekomstige locatie van plan Mercator

In het zonnetje en op feestelijke wijze is zaterdag 10 juni een begin gemaakt met het mozaïeken van een Social Sofa, een prachtig initiatief van de Dorpsraad Nieuw-Vennep. De Social Sofa is een betonnen bank die wordt voorzien van duizenden mozaïekstukjes, waar de Venneper kunstenaars Riet Vermeulen en Rick Triest een bijzonder ontwerp voor maakten.

Aansprekend ontwerp
Het aansprekende ontwerp gaat Nieuw-Vennep uitbeelden. Op de bank zijn straks onder andere de Witte Kerk, de Harmoniekoepel en Calatravabrug De Harp te zien. Ook komt de tekst I♥NV op de bank te staan. Het beplakken van de Social Sofa duurt twee tot drie maanden en wordt gedaan door enthousiaste Venneper vrijwilligers.

Bijdragen aan een maatschappelijk initiatief
De Social Sofa staat nu op de locatie waar Wilma Wonen en Green Real Estate (samen VOF Nieuw-Vennep Centrum) plan Mercator ontwikkelen en krijgt uiteindelijk een definitieve plek op het nog in te richten Symfonieplein bij het nieuwbouwplan. “Wij vinden het waardevol bij te dragen aan dit mooie, maatschappelijke initiatief van de Dorpsraad en kijken nu al uit naar het eindresultaat!”

De plaatsing van de Social Sofa is een initiatief van de Dorpsraad met steun van het ING Nederland fonds ‘Help Nederland vooruit’, Wilma Wonen en Green Real Estate (VOF Nieuw-Vennep Centrum), OVHZ (ondernemers in het centrum van Nieuw-Vennep) en gemeente Haarlemmermeer.